дезинфекция на офис помещение

Ползите от дезинфекцията в бизнес и обществени помещения

Акценти в статията

Ползите от регулярното извършване на дезинфекция на помещения от различен тип, каквито са всички бизнес и обществени сгради, е сред основните предпоставки за поддържане на здравословна среда за всеки, работещ в тези тези пространства човек. Не е тайна, че прекарваме огромна част от времето си именно на работното си място. Сред отговорностите на всеки работодател е да полага усилия в посока предпазване на своите служители от вредното влияние на болестотворни микроорганизми и вируси. Това може да се случи с помощта на периодична и качествена дезинфекция на помещенията във всеки офис в сградата, в която се помещава фирмата. Именно грижата за служителите е сред най-важните неща, които отличават добрия от лошия работодател.

Дезинфекция на помещения с офис предназначение и ползите от нея

Офисите обикновено са места, на които работния си ден прекарват много на брой хора. Това само по себе си е условие за развитие на благоприятна среда за живот и размножаване на редица патогенни микроорганизми. Ето защо е важно всяка повърхност в офиса да бъде подлагана на редовна хигиенизиране, като се обработва с подходящи за целта методи и препарати. Най-доброто и изгодно решение в случая да се доверите на фирма, която предлага абонаменти за извършване на регулярни дезинфекционни услуги, каквато е Саниста ВИП.

дезинфекция на помещения - офисите са постоянно посещавани от много хора и това налага да се прави дезинфекция на пода и обзавеждането.

Дезинфекционната обработка в редица случаи върви ръка за ръка с дезинсекция и дератизация. Това е така, тъй като много често разпространители на болестотворни микроорганизми са именно вредители каквито са хлебарките и мишките, например. В пространство, в което ежедневно пребивава голяма група от хора напълно разбираемо е, че не може да се поддържа стерилна обстановка, това не е и необходимо. Напълно достатъчно е периодичната профилактична дезинфекционна обработка, така рискът от размножаване на вируси и други бактерии ще се сведе до минимум.

Видовете дезинфекция, които се извършват в различни случаи

  • Профилактична – представлява периодична дезинфекция на помещения и повърхности. Основната цел на тази мярка е да се предотврати разпространението на бактерии и вируси по повърхностите, до които се докосват повече хора. Тя е с превантивна насоченост. Препоръчително е да се извършва регулярно през определени интервали от време;
  • Огнищна – тя се извършва, когато е ясен източникът за заразата. За осъществяването ѝ се прилагат доста по-силни средства, отколкото за профилактичната. Основната задача на огнищната дезинфекционна обработка е да унищожи точно огнището на заразата и по-този начин да спре нейното разрастване;
  • Текуща – този тип обработка не е толкова използван в офис сгради, предимно се прилага в болници и болнични центрове. При нея се елиминират болестотворните микроорганизми, които се разпространяват от конкретен източник;
  • Заключителна – тя се извършва, след края на вирусна епидемия или някаква вирусна инфекция сред служителите, за да отстранят изцяло всички остатъчни патогени от пространството и повърхностите в офиса.

Ползите от дезинфекционната обработка на офис помещенията се свързват с осигуряване на комфортна и здравословна работна среда за всеки човек. Доброто здраве е основна предпоставка за продуктивност и изпълнение на работните задачи с ентусиазъм и мотивация.

Дезинфекция на помещения в бизнес сгради: защо е необходима?

Големите бизнес центрове са сборен пункт за много хора. Това от своя страна е чудесна среда за вируси и бактерии. Само качественото третиране може да редуцира броя им и да спре размножаването им.

Дезинфекция на помещения в бизнес центрове - изисква ежедневно поддържане на хигиена на подове, стени, врати и др.

Ежедневното почистване на всички помещения, съставляващи сградата също е част от от мерките насочени към предотвратяване на размножаването на зарази и поддържане на свежа и чиста среда. Разбира се, това трябва да се прави като се използват качествени дезинфектанти. Освен тези ежедневни грижи за чистотата, в бизнес помещенията е наложително да се осъществява и дезинфекциране. В същината си процесът на дезинфекциране е насочен към унищожаване на болестотворните микроорганизми и техните спори. С други думи професионално извършената такава води до пълно обеззаразяване на повърхността, върху които са се развивали споменатите микроорганизми. В този ред на мисли прилагането на дезинфекция на помещения в бизнес центровете не е лукс, а нещо напълно нормално и наложително.

Дезинфекция на помещения в предприятия и заводи и защо е важна?

В предприятията и заводите, независимо от промишлената си принадлежност, трябва задължително да се спазват специални санитарни изисквания.

Дезинфекция на производствените помещения е абсолютно задължителна. Редовното почистване и третиране се прави за запазване здравето на работниците.

Най-висока хигиена, разбира се, се поддържа в хранително-вкусовата и лекарствената индустрия. Там мерките за дезинфекция са изключително строги и се прилагат ежедневно. Препаратите и методите, които могат да се прилагат в тези промишлености също са със специфични характеристики и свойства. В останалите предприятия и заводи хигиената също е не по-малко важен елемент от правилното им функциониране. Периодична професионална дезинфекция е сред приоритетите на всеки собственик.

Ползи от дезинфекция на помещения, служещи като складове и търговски обекти

Складовете са предназначени за съхранение на редица вещи и консумативи. Дейността им е пряко обвързана с тази на търговските обекти.

Дезинфекцията на търговските обекти е постоянна през целия работен ден. Редовно се почиства пода с подходящите препарати. Третират се и рафтове, витрини, каси и др.

Всеки магазин, било то физически или онлайн, разполага със склад, в който съхранява стоката си. Тази стока трябва да стигне до крайния потребител съобразно всички хигиенни изисквания. За да бъде изрядно всичко, всеки търговец и собственик на склад трябва да извършва периодична дезинфекция на помещението, като по този начин се елиминират всички възможни зарази. Складовите пространства от друга страна, са и предпочитано място за доста нежелани вредители. Така че към дезинфекционната обработка задължително прибавете и дезинсекция и дератизация. Търговските обекти и особено големите такива предполагат събиране на много хора на едно място. Всяка повърхност ежедневно бива докосвана от стотици ръце. Всичко това е предпоставка за развитие и размножаване на много бактерии и вируси, особено в разгара на ежегодните грипни епидемии. За да предпазите служителите и клиентите си от каквато и да е зараза, извършвайте редовна дезинфекционна обработка.

Поддържане на високо хигиенно ниво в заведения и хотели

Сред основните цели на всеки хотелиер и ресторантьор е да осигури максимален комфорт за своите посетители.

Дезинфекцията на заведения е нещо, което трябва да се прави абсолютно отговорно. Поддържането на хигиената трябва да е постоянна за да се пази здравето на клиентите.

Вкусната храна не може да компенсира лошата хигиена, а всеки добър хотел залага освен на удобен и стилен интериор и на чистота и уют. Предвид спецификата на тези обекти се извършването на честа дезинфекция е напълно задължително. Доверете на професионална фирма, която ще Ви предложи най-доброто. Абонаментните услуги са най-доброто решение в случая.

Обществените сгради и дезинфекцирането им

Обществените сгради предполагат ежедневно посещение от големи групи хора, което води до опасно от разпространение на вируси и бактерии.

Всяка една сграда, която се посещава от много хора ежедневно, трябва да се третира с средства за дезинфекция. това пази здравето на служителите и посетителите.

Редовна дезинфекция е наложително да се извършва във всички:

  • Детски заведения;
  • Болници;
  • Театри;
  • Кина;
  • Галерии и музеи.

Като към детските заведения и болниците трябва да се подхожда с голяма прецизност. Препаратите и методите, които се прилагат също са специфични. За дезинфекционната обработка на всяко помещение обаче важат общи правила по отношение на химическите, физичните и биологичните средства, които могат да се използват. Те трябва да притежават всички необходими разрешителни от Министерството на здравеопазването. Да бъдат напълно безвредни за хората и домашните любимци. Да е увреждат по някакъв начин повърхностите, върху които се прилагат. Всяко едно от тези условия е задължителен компонент. Удобство за управителите на обществени сгради е да се обърнат към професионална фирма, предлагаща абонаментни ДДД услуги.

Услуги, предлагани от Саниста ВИП

За качественна дезинфекция на помещения са необходими обучени и оборудвани екипи. Саиста ВИП вече над 20 године извършва услуги по дезинфекция, дезинсекция и дератизация.

Саниста ВИП е сред лидерите на ДДД пазара. Вече повече от 20 години предлага на клиентите си дезинсекция и дезакаризация, дератизация и дезинфекция. Всеки служител е преминал през специализирано обучение и познава в детайли всяка от услугите, в която е специализиран. Препаратите, с които си служим са разработени в световноизвестни лаборатории и отговарят на всички стандарти. Не се колебайте да се свържете с нас. Сред преимуществата на работата с нас е личното отношение и подход към всеки проблем. Предлагаме и абонаментно обслслужване на Вашия бизнес.

Саниста ВИП обработва затворени пространства и сключва договори за абонамент.

Оставете своя отговор

Обадете ни се!

Използваме бисквитки, за да ви гарантираме най-доброто възможно преживяване на сайта ни.

Настройки за поверителност

Когато посещавате даден сайт, той може да запазва информация във Вашия браузър, най-често под формата на бисквитки. Тук можете да управлявате кои услуги имат право да събират информация за Вас на този сайт.

Деактивирай всички услуги
Активирай всички услуги