Дератизация – унищожаване на гризачи

Потърсете професионална помощ за ефективно унищожаване на гризачите, които са се настанили в имота Ви!

Плъхове

 

Услугата за дератизация представлява процес за изгонване и/или унищожаване на гризачи, обикновено плъхове, но също и мишки. Тя започва с щателен оглед на дома, офиса, складово или производствено помещение, за да се идентифицират и локализират гнездата на вредителите. Гризачите разпространяват болести, унищожават имуществото Ви и могат да прекъснат електропреносната система в домовете или бизнес сградите, както и да предизвикат късо съединение.

Какво кара плъховете и мишките да влязат във Вашия имот?

За много от Вас срещата с плъх или мишка в дома Ви е травматично събитие. Гризачите се “настаняват” у Вас, само ако там има нещо, което ги привлича. В повечето случаи това “нещо” е храната, но и топлината в зимните месеци. Гризачите обичат да ядат почти всичко, до което могат да достигнат – не само хранителни продукти, но и неща като отпадъци, пластмаса и др.

Ефикасна защита от гризачи?

Саниста ВИП има дългогодишен опит в извършването на дератизация в жилищни, търговски и промишлени обекти. Нашата цел е да унищожим гризачите във Вашия дом или офис по най-бързия и безопасен начин, без да причиняваме щети на имуществото Ви по време на този процес. Разполагаме с опитени екипи, които ще извършат обработката, както на търговски, така и на жилищни имоти.

Защо Саниста ВИП заслужава вашето доверие относно провеждането на дератизация?

Ние притежаваме необходимата компетентност и опит за ефективна борба с тези неприятели на домове, жилищни входове, търговски и промишлени обекти и други. Предлагаме Ви:

   • 20 години опит в сферата на ДДД услугите;
   • Обучени специалисти, преминали програмите на Министерство на здравеопазването и признати от Регионална здравна инспекция;
   • Препарати за професионална употреба, одобрени от МЗ, защото са безвредни за хората и домашните любимци;
   • Абонаментно ДДД обслужване, така и еднократна обработка.

 

Дератизация - борба с плъхове

Гризачите са приносители на над 40 инфекциозни болести, които са изключително опасни за човека.

 

Продукти за ДДД защита

Отрова за гризачи.

Какво да очаквате от нас?

Ние ще направим оглед, за да инспектираме дома Ви за наличие на гризачи. Използваме специализирани техники за локализиране на техните гнезда. Методите за ефективно унищожаване и защита срещу гризачи зависи от диагностиката на обекта. Изготвяме план за дератизация, както и дератизационна схема, на която се обозначават дератизационните точки. Този план се определя от пътищата, по които мишките и плъховете си осигуряват достъп.

Използваме само усъвършенствани методи. Служителите ни поставят дератизационни бариери за ограничаване на достъпа, залагат родентицидни примамки и/или неотровни капани. Те следят количеството препарат, което е консумирано от мишките и плъховете, проследяват пътищата им и т.н.

Ние извършваме дератизация на имота Ви по начин, който не застрашава живота и здравето на Вас, Вашите деца и домашни любимци.

Какво представлява процесът по дератизация?

Процесът по често е продължителен, защото в повечето случаи става въпрос за унищожаване на повече от един екземпляр. А докато не се изчистят всички гризачи и не се създаде бариера срещу повторното им заселване, борбата не се счита за приключена. Затова е много важно да се провежда постоянна профилактика.

В зависимост от местоположението и вида на обекта използваме родентициди с различно приложение. При рисковите обекти провеждаме мониторинг и редовни профилактични мероприятия.

Саниста ВИП извършва дератизация на жилищни входове, комплекси, гаражи и външни площи като стриктно изпълнява изискванията на РИОКОЗ (ХЕИ). Ние сме професионална компания за ДДД услуги, покриваща изискванията на нормативната уредба, задължаваща търговците и производителите на храни да извършват професионална дератизация на обектите си.

плъх отблизо

Дератизацията на плъхове и мишки трябва да се прави от професионални екипи, за да сте сигурни, че ще е с добър резултат.

Ние ще унищожим и изгоним гризачите от мазите, гаражите и общите пространства в блока Ви и жилищните комплекси.

При дератизация на жилищни входове и комплекси, извършваме инспекция за структурни дефекти в жилищните входове, като дупки и пролуки около фундаменти, стени и гаражни пространства и ще Ви дадем насоки и препоръки за тяхното отстраняване.

Защо е важно да се отървем от гризачите?

Повечето хора ще се съгласят, че гризачите са грозни и отвратителни. Освен неприятният им естетически вид, те могат да нанесат значителни щети на Вашия дом. Съветваме Ви да се обърнете към професионален екип, защото:

  • Екскрементите на гризачи са богати на бактерии и микроби. Урината и слюнката от мишки и плъхове неизбежно ще попаднат върху плотовете в кухнята, вратите на шкафовете, пода – навсякъде. Гризачите са преносител на над 40 инфекциозни заболявания, включително хантавирус, лептоспироза, лимфоцитен хориоменингит (LCMV), туларемия и салмонела.
   • Мишките и плъховете ще променят миризмата на Вашия дом. Ако имате колония от гризачи, миризмата може да стане непоносима дотолкова, че домът Ви да стане необитаем. Освен отвратителната миризма, това може да Ви докара астма, дихателни проблеми и алергии.
    • Мишките и плъховете имат остри зъби, с които гризат мебели, дърво и др. Тези гадини гризат всичко по пътя си, включително кабели. По този начин могат да повредят електрическата мрежа в дома Ви и да предизвикат късо съединение и пожар. Позволете на експертите по дератизация от Саниста ВИП да унищожат гризачите, за да не се притеснявате от здравословни проблеми и структурни повреди на Вашия дом.

Какво да правим след обработката против гризачи?

  • В случай че няма повече следи от гризачи и процесите са дали положителен резултат се уверете, че сте почистили зоните, на които е имало поставена отрова. Важно е да имате предвид че ако има дори най-малко съмнение, че процесите по борбата с плъховете и мишките трябва да продължат, поради неуспех и налични гризачи, почистването от отрова не е добър вариант. В повечето случаи примамките действат превантивно и трябва да си стоят там, където са поставени, докато е сигурно, че няма нужда от повече мерки.
  • Дезинфектирайте и капаните, ако има такива.
  • Погрижете се да запълните всички дупки и луфтове, които са своеобразни врати за нови „посетители“. Запълването е препоръчително да се извърши с подходящ материал, който да възпрепятства от повторно прегризване. Плъховете минали през дадена дупка, успяват да запаметят този път и е много вероятно отново да опитат, ако не бъдат унищожени или дупките не бъдат запълнени.
  • Извършвайте мониторинг над състоянието на обекта – периодични преглеждайте за нови следи от присъствие на гризачи, отвори, през които да се промъкнат и др.
  • Не подценявайте добрата хигиена в помещенията – избягвайте да оставяте храната по масите, плотовете, във фурната. Изхвърляйте ненужните вехтории и се грижете за чистотата, дори в мазето.

Досадно, но необходимо!

Всяко унищожаване на плъхове или прогонване на мишки е наложително, ако искаме да бъдем спокойни за своето здраве и безопасността на близките си. По този начин съхраняваме и имуществото си, както и всички мебели и значими за нас материални обекти. Една от грешките, които човек може да допусне, е да отлага действия и да приеме, че проблемът може да се реши от само себе си.

Мерките по справяне с гризачите не бива да закъсняват!

Те се размножават изключително бързо. При плъховете съществува строга йерархия – живеят на семейства, като всяко семейство има свой водач, осигуряващ безопасността на цялото семейство. Плъховете обитават територии, за които воюват. Тази строга йерархичност не присъства в живота на мишките, което означава, че на определена площ могат да се размножават неконтролируемо. Споменатите многократно гризачи са толкова издръжливи, силни и бързи, а освен това умни, че представляват предизвикателство за всеки един, който дръзне сам да се изправи срещу тях. Активни през всички сезони, коварните мишки и плъхове ни притесняват най-вече през есента и зимата, когато търсят подслон, където да се скрият през студените дни. Никъде не са добре дошли, но пък самите те намират храна и добри условия почти навсякъде!

Макар да звучи плашещо, понятието дератизация се свързва с подобряване начина на живот и неутрализиране на гризачи, които са заплаха за всички нас. Ненавременните мерки може да доведат до още по-сериозни измерения на казуса.

Не се хващайте в капана на гризачите!

Доверете ни се като надеждна фирма за борба с гризачите и забравете за съществуването на мишки и плъхове. Има доста по-красиви и приятни неща, над които да се фокусирате!

Поискайте оферта или ни се обадете на тел. 0888 61 47 46!

  Please prove you are human by selecting the house.

  Обадете ни се!

  Използваме бисквитки, за да ви гарантираме най-доброто възможно преживяване на сайта ни.

  Настройки за поверителност

  Когато посещавате даден сайт, той може да запазва информация във Вашия браузър, най-често под формата на бисквитки. Тук можете да управлявате кои услуги имат право да събират информация за Вас на този сайт.

  Деактивирай всички услуги
  Активирай всички услуги