Унищожаване на мишки и плъхове - мишкаЗащо е необходима намеса на професионалисти за унищожаване на мишки и плъхове? Плъховете са изключително „интелигентни” животни. Способни са да си предават информация.  Приспособили са се за живот в близост до човека и затова борбата с тях е специфична. Притежават силно изразена предпазливост дори и към най-малката промяна в обстановкта на завладяната от тях територия. Това превръща борбата с тях донякъде и в “надхитряване”. Те нямат проблем с консумацията на нашата храна, с гризането на кабели и врати, които ние сме докосвали с ръцете си. Правят убежища сред предмети, които ние сме използвали. Но когато им се залага капан или поставя родентицид (препарат против гризачи) е необходимо много внимание и задължително прикриване на човешката миризма. В противен случай вероятността да заобикалят дератизационната точка или капан е много голяма.

Дератизация – унищожаване на гризачи – плъхове, мишки, полевки и др.

За да се справим с мишките и плъховете е необходимо да се познават навиците им, социалната структура на общността им, начина им на размножаване (размножават се целогодишно, женската може да забременее още докато кърми новоредоното поколение!), начина на миграция и т.н.

Технологията на обработката зависи от диагностиката на обекта. Обикновено се изготвя план за дератизация, както и дератизационна схема, на коята се обозначават дератизационните точки. Този план се определя от пътищата, по които гризачите /мишките и плъховете/ си осигуряват достъп. Правят се дератизационни бариери, за ограничаване на достъпа, залагат се родентицидни примамки. Следи се количеството препарат, което е консумирано от гризачите. Проследяват се пътищата им и т.н. Диагностиката и борбата с гризачите /мишките и плъховете/ често е продължителен процес. Това е така, защото в повечето случаи става въпрос за повече от един екземпляр. А докато не се изчистят всички и не се създаде бариера срещу повторно прииждане борбата не се смята за приключила. При рисковите обекти се налага необходимостта от перманентно провеждане на дератизационни мероприятия.

Плъх в канал        Мишки на двора

Къде може да е необходима дератизация – прилагане на методи по унищожаване на мишки и плъхове ?

 • В дома Ви – ако живеете в къща сигурно сте имали проблеми с мишки или плъхове. Те обичат да се навъртат около хората, да ядат от храната им, да ползват топлината на техния дом. Ако имате двор, зеленчукова или плодна градина знаете, че те копаят дупки и отнасят голяма част от реколтата Ви. А колко от това, което са Ви оставили е похабено и негодно за употреба? Виждали сте и нагризаните врати на избите си или прокопаните дупки в стените им. Опитвали сте се да се борите с тях, но е много трудно, дори невъзможно сами да се справите!
 • Във фермата, склада, производствените помещения, търговските обекти, офис сгради и други. Изчислявали ли сте загубите от похабена продукция? Освен това е налице нормативна уредба, която задължава търговците и производителите на храни да извършват професионална дератизация на обектите си. Това е свързано с предотвратяване разпространението на болестите, които пренасят гризачите / мишките и плъховете /. Намаляват се загубите в селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост. РЗИ /РЕГИОНАЛНА ЗДРАВНА ИНСПЕКЦИЯ/ (ХЕИ) следи за стриктното изпълнение на изискванията и ефективността на провежданата дератизация. А в обектите, за които няма задължителни предписания за провеждането й, освен тези опасности, съществуват и други.  Гризачите могат да изгризат документацията Ви, да прегризат кабелите (много обичат да гризат!). Често създадат психоза у служителите и т. н.
В зависимост от местоположението и вида на обекта се налага използването на  родентициди с различно приложение. Най-важното в борбата с гризачите /мишките и плъховете/ е да се спазва стриктно необходимата технология за успешна дератизация. А при риск от повторно заразяване да се провеждат редовни профилактични мероприятия.

 

Поискайте оферта или ни звъннете на 0888 61 47 46!

  Please prove you are human by selecting the Truck.

  Обадете ни се!

  Използваме бисквитки, за да ви гарантираме най-доброто възможно преживяване на сайта ни.

  Настройки за поверителност

  Когато посещавате даден сайт, той може да запазва информация във Вашия браузър, най-често под формата на бисквитки. Тук можете да управлявате кои услуги имат право да събират информация за Вас на този сайт.

  Деактивирай всички услуги
  Активирай всички услуги