Дезинсекция

Унищожаване на летящи /мухи, комари, молци, оси/ и пълзящи /хлебарки, мравки, бълхи, дървеници, дрешни въшки и др./ насекоми и профилактика

Насекомо - бълхите обикновено са тъмни на цвят, черни. Крачетата на бълхите са дълги, а задният чифт е приспособен за скокове.
Хлебарка-1 и ДДД услуги с абонамент за обработка на външни площи и затворени помещения.

Предлагаме ДДД услуги за унищожаване на

 1. Летящи насекоми – мухи, комари, молци, оси
 2. Пълзящи насекоми – хлебарки, мравки, бълхи, дървеници, дрешни въшки и др.
 3. Профилактика.

Провеждането на професионална дезинсекция осигурява:

 • Изчистване на даден обект от инсекти.
 • Предотвратява възможността те отново да се заселят.

За да се извърши качествена ДДД услуга за дезинсекция трябва да се познава биологията на различните видовете насекоми и съответните препарати за борба с тях.

 

Важни условия:

 1. Определи вида на обекта, който ще се обезпаразитява.
 2. Реална преценка за вид и степен на заразеност.
 3. Определя технологията на обработката.

 

За да провеждаш успешна борба с някого е нужно много добре да го познаваш!

Необходими са знания за периода и начина на размножаване, миграция, начин на хранене и т.н. Често нашите клиенти ни разказват с изненада как са се опитвали сами да разрешат проблемите си. Какви препарати са закупили от аптеката. Как не са постигнали желания резултат. Колко средства са им коствали тези неуспешни опити.

 

Трябва да се знаете:

 1. Препаратите за домашна употреба са предназначени за ограничаване на проблема.
 2. Потребителите нямат необходимите знания за биологията на вредителите.
 3. Нямат нужните знания за начина на използване на инсектицидите.
 4. Трябва да се повика професионална дезинсекционна група.

Дезинсекция и дезакаризация – унищожаване на летящи /мухи, комари, молци, оси/ и пълзящи /хлебарки, мравки, бълхи, дървеници, дрешни въшки и др./ насекоми и профилактика

За хлебарките

За тях е характерно, че природата се е погрижила много добре за бъдещото им поколение. Капсулата, в която е защитила наследниците им, е изключително устойчива. Тя не подлежи на унищожение с препарати. Дори и да се справите с възрастните в момента, то след някоя друга седмица ще установите, че съвсем не сте изгонили неканените си гости. Ако преди месец сте видели да пропълзява една, то сега може да е дошло времето да се разхождат примерно няколко десетки подрастващи екземпляра. Тях трудно ще забележите докато не добият по-съществени размери. Сега вече не знаете с колко си имате работа, а и къде точно да ги откриете накуп.

За мравките

Нещата за тях стоят също доста сериозно. Те се откриват още по-трудно от хлебарките, защото убежищата им обикновено са в недостъпни пукнатини и директен достъп до тях не може да се осъществи. Тогава се прибягва до методи, чрез които мравките сами да пренасят от заложения препарат в мравуняка, чрез което взаимно да се унищожават, правят се и инсектицидни бариери (обработка с препарат), чрез които да се държат настрана. Мравките са склонни да заобикалят всяко нещо, което им се стори съмнително. Те променят пътеките си, търсят нови проходи. Ако се познава добре биологията им, начина им на хранене и разпространение борбата с мравките става напълно възможна.

 • В дома Ви – апартамента, къщата, двора, някои насекоми се разпространяват самостоятелно, други се пренасят чрез домашните Ви любимци или животните, които отглеждате в домашната си ферма. Освен че предизвикват дискомфорт, те създават рискова обстановка, тъй като са разпространители на много инфекциозни, а в редица случаи и на алергична основа, заболявания.
 • На работното Ви място. Съществува нормативна уредба, която задължава редица търговци и производители да извършват професионална дезинсекция на обектите си с цел да се предотврати разпространението на болести, които пренасят насекомите. РЗИ следи за стриктното изпълнение на изискванията и ефективността на провежданата дезинсекция. Добре е да се знае, че и местата, за които няма задължителни предписания в това отношение и не се обработват, също създават не по-малка опасност да се разболеете, а освен това можете без никакъв проблем да пренесете инсектите у дома си.
 • Открити площи – детските площадки, парковете, поляните, на които отиваме, за да играят нашите деца, на разходка или просто на пикник.

Технологията на обработката

Тя зависи от диагностиката на обекта и като правило включва последователното използване на няколко препарата в зависимост от местата на заселеност. Съществуват дезинсектанти с различно приложение – някои се използват за изчистване в периода на провеждане на самата обработка, други притежават малко по-дълготраен ефект, трети са с по-продължително действие, но и по-скъпи, което налага по-внимателното им използване.

Например обработката на ел. табла, контакти, компютри, телевизори и др. не може да се извършва с течни препарати. Пудрите не трябва да се използват в ресторантски кухни, хранителни производства, офиси или частни домове, защото са много леки и при най-малкото раздвижване на въздуха се разнасят и вдишват или попадат в приготвяната храна и т. н.

За помещения, в които живеят или работят хора с различни алергии

има ефективни решения от типа на инсектицидните кремове и гелове. Те дават изключително добри резултати, но е важно (както и останалите препарати) как, колко и къде да се поставят.

За ефективността на провежданата дезинсекция и дезакаризация най-важното е след изчистване на обекта да се провеждат периодични поддържащи (профилактични) обработки. Никога няма гаранция, че хлебарките или мравките няма отново да се заселят. Те се пренасят с доставена стока в магазините и ресторантите, с пренесен багаж, по канализации, през улиците и тротоарите между съседни блокове, по фасадата на блока между комшиите, чрез дамската чанта, ако на работното ни място има от тези “гадинки”, минават през всякакви отвори, за да търсят нови територии и храна и т.н.

Всяка дейност има нужда от своите специалисти, от хора, които са професионално подготвени да се справят с дадена проблематика.

Поискайте оферта или ни звъннете на 0888 61 47 46!

Моля кликнете с мишката върху Звезда.

Обадете ни се!

Използваме бисквитки, за да ви гарантираме най-доброто възможно преживяване на сайта ни.

Настройки за поверителност

Когато посещавате даден сайт, той може да запазва информация във Вашия браузър, най-често под формата на бисквитки. Тук можете да управлявате кои услуги имат право да събират информация за Вас на този сайт.

Деактивирай всички услуги
Активирай всички услуги