Оси - ДДД услуги за борба с осите- Саниста ВИП

За осите

Осите са жилещи насекоми, които живеят в гнезда (пити), състоящи се от множество килийки. Най-често устройват своите гнезда в топли и закрити места (покриви на жилищни сгради, хралупи на дървета или в земята), в близост до вода. Те имат:

  • Продълговато, вталено в средата тяло;
  • Шест крака;
  • Характерна жълто-черна окраска на райета.

Видове:
От тези жилещи насекоми са познати около 1000 вида. Има обособени два основни подвида:

  • Живеещи по единично – “Единици”;
  • Живеещи на колонии – “Социални”.

Интересен факт e, че те строят гнездата си от дървесина, преработена от тях в хартиена каша.

Осите и тяхното гнездо от хартиена каша - Саниста ВИП

Организация:
“Социалните” оси живеят на колонии и са разделени на касти. Кастите се състоят от женски и мъжки оси, работнички и царица. Жилят единствено женските, а мъжките служат само за оплождане на новите царици. Понякога една такава колония може да достигне до 2500 индивида. Любопитно за тези ципокрили насекоми е, че могат да общуват в семейството си чрез феромони. При наличие на опасност те излъчват феромонен сигнал към роднините си. Събрани на куп те нападат агресивно.

Гнездо на оси под формата на пита - Саниста ВИП

Саниста ВИП предупреждава!
Осите са хищни насекоми. Те унищожават вредни насекоми по селскостопанските насаждения. Не пренасят болести и зарази, и се считат за полезни. Основния проблем на хората свързан с тях е ужилването.

Внимание!

Осите са агресивни насекоми и често пъти ужилването им причинява алергични реакции. Понякога ужилването може да бъде смъртоносно, в зависимост от инсект-алергията (алергия към ухапване от насекоми) на даден индивид (човек). През юли и август всяка година се забелязва нарастване броя на хората, ухапани от тези летящи насекоми. Основната причина е, че през летните месеци, под влияние на повишените температури, активността им се увеличава.

Осите имат гладко и здраво жило - Саниста ВИП

Пръскане против оси

Саниста ВИП извършва професионално пръскане против оси, като си служи с препарати, разработени във водещи лаборатории. Те са безвредни за хората и домашните любимци и са изцяло предназначени да повлияят само върху насекомите, с които желаете да се справите.

За да Ви уверим в безопасността им, всеки препарат притежава необходимите разрешителни, издадени от Министерството на здравеопазването. Преди да започнем същинската обработка, наш екип ще посети мястото, за да се запознае отблизо с проблема и да извърши диагностика. Въз основа на това ще решим как да подходим. Що се отнася до цените, те са съобразени със състоянието на обекта.

Предлагаме ДДД услуги както за частни клиенти, така и за фирми. Имаме както абонаментни програми, така и еднократни обработки в зависимост от Вашите нужди. Първоначалният оглед е напълно безплатна услуга. Спестете си дискомфорта и притесненията, нанесени от неприятните жилещи насекоми. Нашите служители с радост ще се погрижат да Ви избавят от тях.

Поискайте оферта или ни звъннете на 0888 61 47 46!

Моля кликнете с мишката върху Чаша.

Обадете ни се!

Използваме бисквитки, за да ви гарантираме най-доброто възможно преживяване на сайта ни.

Настройки за поверителност

Когато посещавате даден сайт, той може да запазва информация във Вашия браузър, най-често под формата на бисквитки. Тук можете да управлявате кои услуги имат право да събират информация за Вас на този сайт.

Деактивирай всички услуги
Активирай всички услуги