Борба с мравки

Саниста ВИП предлага качествени ДДД услуги за борба с мравки. Обработките се извършват с ефикасни препарати, съобразени със всички стандарти в областта. Макар да не носят пряка вреда за здравето, този вид пълзящи насекоми са доста неприятни, особено ако нападнат дома Ви.

Миниатюрните размери позволяват на тези неприятели да се промъкнат лесно в жилището Ви. Привлечени от храната и високата температура вътре. Обикновено не са агресивни, но някои от тях хапят, което ще Ви донесе неприятно усещане, но и особено сериозни последици. В повечето случаи се заселват в кухнята, трапезарията или в близост до принадлежностите на  домашните Ви любимци.

Проблемът с тези инсекти не е от вчера, ето защо на пазара и в народните рецепти ще попаднете на множество начини за справяне с тях. Разбира се, универсално решение и тук не съществува, затова избирайки този подход, рискувате да загубите време и средства, докато откриете решение за своя проблем.

Съветваме Ви да се посъветвате със специалисти в областта на ДДД услугите, те най-добре знаят как да подходят. Екипите на Саниста ВИП са преминали през специализирано обучение притежават всички необходими разрешителни за тази дейност. Освен това имат зад гърба си богат опит в борбата с мравки и други инсекти. Свържете се нас, за да Ви помогнем да се преборите с вредителите!

Как да се отървем от мравки?

След като ни потърсите, наш екип ще извърши оглед на мястото. Това е безплатна услуга за всеки наш клиент. На база на този оглед служителите ни ще преценят как да подходят. Предлагаме еднократни обработки и абонаментни програми, а цените се определят спрямо площта и състоянието на обекта. Препаратите, с които си служим са преминали всички необходими проверки и са напълно безопасни за всички обитатели на дома Ви, с изключение на пълзящите насекоми, които искате да прогоните.

Услугите ни обхващат всякакви обществени, административни, офис сгради, хотели, ресторанти, болнични заведения, детски градини и училища, производствени сгради и частни домове, входове, тревни площи, площадки. Потърсете ни като свой съюзник в борбата с вредителите! В следващите редове прочете любопитни сведения за този вид насекоми, за да научите за слабите и силните места на пълзящите гадинки, които се опитват да превземат жилището Ви!

Мравки – общи сведения

Мравките са от семейство насекоми с пълно превръщане от разред Ципоктили. Те са обществени насекоми със силно изразен полиморфизъм (различни форми индивиди, в рамките на същия вид, изпълняващи различни функции). Живеят в гнезда и колонии – мравуняци.

Те са повече неудобство, отколкото вредители. Това са същества, които са много важни за екосистемата така, както всяко друго живо създание на нашата планета, независимо дали то е полезно за човека. Има над 10 000 познати вида, които се срещат по целия свят, а България – 163 вида.

Мравки - ДДД услуги за мравките - Саниста ВИП

Мравките и техните реалности – 10 факта, които определено ще променят мнението ви за тях

 1. Те ​​имат свръхчовешка сила!
  Този вид насекоми са абсурдно силни. Те имат способността да носят между 10 и 50 пъти собственото си телесно тегло! Количеството, което една мравка може да носи, зависи от вида. Азиатската тъкачна, например, може да вдигне 100 пъти собствената си маса. Защо са толкова силни? Вярвате или не, но тази невероятна тяжна сила е в резултат от малкия им размер. Поради малкия си размер мускулите на тези насекоми имат по-голяма площ на напречното сечение спрямо размера на тялото им в сравнение с по-големите животни. Това означава, че те могат да произведат повече сила.
 2. Нямат бели дробове
  Поради малкия си размер, в тялото на мравката нямат място за настаняване на сложна дихателна система като нашата. Вместо това, те имат свои собствени начини на дишане, за да помагат за транспортирането на кислород около телата им. Как дишат? Вдишват кислород чрез спиралите, които са серия дупки, разположени около страните на тялото. Дихателните отвори са свързани чрез мрежа от тръби, които помагат за разпределянето на кислорода до почти всяка клетка в тялото. Тяхното движение помага на кислорода да циркулира през тръбите, като отделеният въглероден диоксид също излиза през тези тръби.
 3. Нямат уши
  За разлика от други вредители, като плъхове, те нямат уши. Но това не означава, че те са глухи. Как чуват?
  Тези насекоми използват вибрации, за да чуват. Това им е необходимо при търсене на храна или като алармен сигнал. Те използват вибрациите в земята, за да чуят, чрез орган, разположен под коляното.
 4. В света има много мравки
  Смятаме, че фразата “много” е подценяване, когато се описва количеството на съществуващите насекоми от този вид. Предполага се, че около 1 милион от тях се падат на 1 човек в света! С изключение на Антарктика, Арктика и няколко острова, на всеки континент има най-малко един местен вид.
 5. Някои видове са несексуални
  Вместо да се стигне до традиционния начин на възпроизводство, някои амазонски мравки са взели да се възпроизвеждат чрез клониране. Има сведения, че кралиците мравки се копират за генетично производство на „дъщери”, което води до колония без „мъже”.
 6. Мравките са фермери
  Освен хората, тази пълзящи дребосъци са единствените същества, които отглеждат други същества.Точно както ние хората отглеждаме различни видове животни, за да си осигурим прехрана, така и те правят същото, но с насекоми. Най-често това са листните въшки. Мравките предпазват листни въшки от естествените хищници и ще ги приютят в гнездата си от силни дъждовни душове, за да получат постоянно количество мед. Освен това често отглеждат гъби в своите мравуняци.
 7. Имат два стомаха
  Един от стомасите им е за храна за собствена консумация, докато вторият е да съхранява храна, за да бъде споделена с други себеподобни. Този процес е известен като трофалаксис и позволява на колонията да работи изключително ефективно. Тя позволява на онези индивиди, които се хранят с храна, да хранят онези, които стоят зад тях и са склонни да изпълняват задълженията на кралицата и гнездото.
 8. Могат да плуват
  Не всички могат да плуват, това зависи от вида. Те имат способността да оцеляват във водата, могат да плават дълги периоди от време, ако е необходимо. Те могат да „задържат дъха” си под вода за дълъг период от време, но също така са способни и да изградят „спасителни лодки”, за да оцелеят от наводненията.
 9. Имат свои роби
  Някои видове, като Polyergus Lucidus са известни като такива, които имат способността да направят други видове мравки свои роби. Те нахлуват в съседните мравуняци, улавят обитателите им и ги принуждават да работят за тях. Този процес е известен като робско нападение. Подкласните мравки са специализирани да паразират. Заловените насекоми ще работят така, сякаш са в собствената си колония, докато работниците, които правят робството, ще се концентрират само върху попълването на работната си сила. Съществуват постоянни социални паразити и факултативни робовладелци. Постоянните социални паразити разчитат на поробените през целия си живот, докато факултативните робовладелци не го правят.
 10. Стари са колкото динозаврите
  Различни изследвания разкриват, че са се появили преди около 130 милиона години! Те са оцелели и през Креда-Терцина, което е убило динозаврите, както и през ледената епоха.

Свържете се с нас, ако имате нужда от професионални ДДД услуги! В портфолиото си от дейности предлагаме пълен набор от дейности, свързани с дезинфекция, дезинсекция и дератизация!

Обадете ни се!

Използваме бисквитки, за да ви гарантираме най-доброто възможно преживяване на сайта ни.

Настройки за поверителност

Когато посещавате даден сайт, той може да запазва информация във Вашия браузър, най-често под формата на бисквитки. Тук можете да управлявате кои услуги имат право да събират информация за Вас на този сайт.

Деактивирай всички услуги
Активирай всички услуги