Кърлежи. Тези насекоми, от род паякообразни, са преносители на патогенни на за десет човешки болести и са отговорни за разпространяването на лаймска болест, петниста треска и анаплазмоза. Този вид заболявания предизвикват сериозни здравни проблеми, засилващи необходимостта от предотвратяване на ухапвания от кърлежи.
Симптомите на ухапване от кърлеж включват треска, главоболие, студени тръпки и мускулни болки. Тези гадинки се прикрепват здраво към своя гостоприемник, смучат кръвта му, хранят се бавно и могат да останат незабелязани за дълго време, докато не започнете да изпитвате някои от симптомите.
Собствениците на домашни любимци и родителите трябва да са особенно загрижени и да предприемат необходимите мерки за пръскане срещу кърлежи, тъй като ухапването от тях може да има сериозни последици за децата и домашните любимци. Ето защо е важно да се обърнете към фирма за професионална дезинсекция, каквато е Саниста ВИП.

Кърлежи , ДДД услуги за справяне с кърлежите - Саниста ВИП

Ефикасна борба и предпазване от кърлежи

Борбата с кърлежите е трудна, защото те живеят в райони с гъста растителност като поляни или зони с много храсти. Саниста ВИП извършва ефикасно пръскане срещу кърлежи, за да ви избави от вредните гадини. Първата стъпка е оглед. Наш специалист извършва инспекция на откритите пространства и дворове. Той локализира възможните места за гнездене, като такива с гъста трева и области с висока влажност.

След приключване на първоначалната проверка ние създаваме план за пръскане срещу кърлежи, който обсъждаме с вас. Втората стъпка е пръскане с инсектициди на откритите площи и дворове. Ние правим това, като използваме професионални продукти, които са одобрени от Министерство на здравеопазването.

Подборът им е направен на базата на нашите наблюдения, опит и предоставена информация от производителите. Към всеки случай подхождаме индивидуално и с необходимото внимание, избираме най-ефикасните за случая препарати. Инсектицидите, които изпозлваме, са напълно безопасни за вас, вашите деца и домашни любимци. Те са подходящи за употреба в детски градини, обществени заведения и болници.

Благодарение на нашата дългогодишна практика, знаем, че кърлежите могат да се промъкват в дома ви чрез домашните любимци. Точно заради това Саниста ВИП предлага услуга за пръскане срещу кърлежи в апартаменти и къщи. Нашите екстерминатори предлагат уникални решения, които могат да помогнат за защитата на всеки дом.

Кърлежи - ДДД услуги - Саниста ВИП

Защо Саниста ВИП е най-подходящият избор

Фирма Саниста ВИП е вашият избор в областта на борбата с промишлените и битови вредители, за да се чувствате спокойни и защитени в дома си или на работното място. Ние сме на пазара за ДДД услуги вече над 20 години, но това не е всичко:

 • Саниста ВИП разполага с професионален персонал. Всеки член преминава професионално обучение в РЗИ по програмите на МЗ.
 • Ние притежаваме всички необходими лицензи и разрешителни за извършване на ДДД услуги.
 • Нашите препарати за пръскане срещу кърлежи не са агресивни към обработваните покрития.
 • Саниста ВИП използва професионално техническо оборудване за борба с вредителите.
 • Цената на услугата се определя след безплатен оглед, на базата, на който нашите специалисти се запознават с площта, вида, предназначението и степента на заразеност на обекта.

Какви са рисковете за здравето при ухапване от кърлеж

Тези малки гадинки са повече от неприятност, която трябва да се избягва. Те често пренасят болести. Едно ухапване е достатъчно, за да провали цялото ви лято.

Болестите, пренасяни от кърлежи, могат да причинят различни симптоми и обикновено се развиват в рамките на няколко дни до няколко седмици след ухапването. Потенциалните болести, пренасяни от кърлежи, са:

 • Лаймска болест;
 • Бабезиоза;
 • Ерлихиоза;
 • Скалиста планинска треска (RMSF);
 • Анаплазмоза;
 • Марсилска треска;
 • Туларемия;
 • Кърлежови енцефалити.

Поискайте оферта или ни звъннете на 0888 61 47 46!

Моля кликнете с мишката върху Сърце.

Обадете ни се!

Използваме бисквитки, за да ви гарантираме най-доброто възможно преживяване на сайта ни.

Настройки за поверителност

Когато посещавате даден сайт, той може да запазва информация във Вашия браузър, най-често под формата на бисквитки. Тук можете да управлявате кои услуги имат право да събират информация за Вас на този сайт.

Деактивирай всички услуги
Активирай всички услуги