Плъх - ДДД услуги - Саниста ВИП
Плъхове и мишки - ДДД услуги - Саниста ВИП

Професионална борба с гризачите на достъпни цени от Саниста ВИП

Обработките се извършват от нашите професионални екипи с дългогодишен опит. Всеки наш служител е преминал специално обучение и притежава необходимото разрешително за извършване на дейността. Препаратите, които използваме са на водещи в областта производители, разрешение от Министерство на здравеопазването и са подбрани в следствие на нашитите наблюдения и практика.

Дератизация – унищожаване на гризачи – плъхове, мишки, полевки и др.

За да се справим с мишките и плъховете е необходимо да се познават навиците им, социалната структура на общността им, начина им на размножаване (размножават се целогодишно, женската може да забременее още докато кърми новоредоното поколение!), начина на миграция и т.н.Технологията на обработката зависи от диагностиката на обекта. Обикновено се изготвя план за дератизация, както и дератизационна схема, на коята се обозначават дератизационните точки. Този план се определя от пътищата, по които гризачите /мишките и плъховете/ си осигуряват достъп.

Правят се дератизационни бариери, за ограничаване на достъпа, залагат се родентицидни примамки, следи се количеството препарат, което е консумирано от гризачите, проследяват се пътищата им и т.н. Диагностиката и борбата с гризачите /мишките и плъховете/ често е продължителен процес, защото в повечето случаи става въпрос за повече от един екземпляр. А докато не се изчистят всички и не се създаде бариера срещу повторно прииждане борбата не се смята за приключила. При рисковите обекти се налага необходимостта от перманентно провеждане на дератизационни мероприятия.

В дома Ви

  • Ако живеете в къща сигурно сте имали проблеми с тях. Те обичат да се навъртат около хората, да ядат от храната им, да ползват топлината на техния дом. Ако имате двор, зеленчукова или плодна градина знаете, че те копаят дупки и отнасят голяма част от реколтата Ви. А колко от това, което са Ви оставили е похабено и негодно за употреба? Виждали сте и нагризаните врати на избите си или прокопаните дупки в стените им. Опитвали сте се да се борите с тях, но е много трудо, дори невъзможно сами да се справите!

Във фермата, склада, производствените помещения, търговските обекти, офис сгради и други.

  • Изчислявали ли сте загубите от похабена продукция? Освен това е налице нормативна уредба, която задължава търговците и производителите на храни да извършват професионална дератизация на обектите си, за да се предотврати разпространението на болестите, които пренасят гризачите и намаляване на загубите в селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост. РИОКОЗ (ХЕИ) следи за стриктното изпълнение на изискванията и ефективността на провежданата дератизация. А в обектите, за които няма задължителни предписания за провеждането й, освен тези опасности, съществуват и други – да изгризат документацита Ви, да прегризат кабелите (много обичат да гризат!), да създадат психоза у служителите Ви и т. н.

Защо е необходима намеса на професионалисти за дератизация?

Плъховете са изключително „интелигентни” животни. Способни са да си предават информация.  Приспособили са се за живот в близост до човека и затова борбата с тях е специфична. Притежават силно изразена предпазливост дори и към най-малката промяна в обстановкта на завладяната от тях територия, което превръща борбата с тях донякъде и в “надхитряване”. Те нямат проблем с консумацията на нашата храна, с гризането на кабели и врати, които ние сме докосвали с ръцете си или правене на убежища сред предмети, които ние сме използвали. Но когато им се залага капан или поставя родентицид (препарат против гризачи) е необходимо много внимание и задължително прикриване на човешката миризма. В противен случай вероятността да заобикалят дератизационната точка или капан е много голяма.

За да се справим с тях е необходимо да се познават навиците им, социалната структура на общността им, начина им на размножаване (размножават се целогодишно, женската може да забременее още докато кърми новоредоното поколение!), начина на миграция и т.н.

Технологията на обработката зависи от диагностиката на обекта. Обикновено се изготвя план за дератизация, както и дератизационна схема, на коята се обозначават дератизационните точки. Този план се определя от пътищата, по които гризачите си осигуряват достъп. Правят се дератизационни бариери, за ограничаване на достъпа, залагат се родентицидни примамки, следи се количеството препарат, което е консумирано от гризачите, проследяват се пътищата им и т.н. Диагностиката и борбата с гризачите често е продължителен процес, защото в повечето случаи става въпрос за повече от един екземпляр. А докато не се изчистят всички и не се създаде бариера срещу повторно прииждане борбата не се смята за приключила. При рисковите обекти се налага необходимостта от перманентно провеждане на дератизационни мероприятия.

В зависимост от местоположението и вида на обекта се налага използването на  родентициди с различно приложение. Най-важното в борбата с гризачите е да се спазва стриктно необходимата технология за успешна дератизация и при риск от повторно заразяване да се провеждат редовни профилактични мероприятия.

Ние от Саниста ВИП разполагаме с доверието на нашите клиенти, защото те знаят, че работим добре и с необходимата компетентност!

Възползвайте се от нашите услуги и Вие, за да Ви осигурим спокоен живот и работа!

Поискайте оферта за дератизация
или ни звъннете на 0888 61 47 46!

Моля кликнете с мишката върху Камион.

Обадете ни се!

Използваме бисквитки, за да ви гарантираме най-доброто възможно преживяване на сайта ни.

Настройки за поверителност

Когато посещавате даден сайт, той може да запазва информация във Вашия браузър, най-често под формата на бисквитки. Тук можете да управлявате кои услуги имат право да събират информация за Вас на този сайт.

Деактивирай всички услуги
Активирай всички услуги