Дезинсекция и дезакаризация – обработки против насекоми и акари

Професионална дезинсекция и дератизация против хлебарки, молци, бълхи, кърлежи, мравки и др. вредители

 

Провеждането на професионална дезинсекция и дезакаризация осигурява възможността както за изчистване на даден обект от инсекти /хлебарки, мравки, бълхи, дървеници, дрешни въшки, кърлежи и др./, така и предотвратява възможността те отново да се заселят. От основно  значение е познаването на биологията на видовете, срещу които се провеждат дезинсекционните мероприятия и различните видове препарати за борба с тях. На първо място е важно да се определи вида на обекта, който ще се обезпаразитява. Следва преценка за вид и степен на заразеност. Това определя технологията на обработката. За да провеждаш успешна борба с някого е нужно много добре да го познаваш! Необходими са знания за периода и начина на размножаване, миграция, начин на хранене и т.н.

Често нашите клиенти ни разказват с изненада как са се опитвали сами да разрешат проблемите си. Затова какви препарати са закупили от аптеката и как не са постигнали желания резултат. А това им е коствало не малко средства са. Трябва да се знае, че препаратите за домашна употреба са предназначени да се използват единствено за ограничаване на проблема до идването на професионална ДДД група. Често не сме в състояние да го разберем, тъй като потребителите нямат необходимите знания за биологията на вредителите и за начина на използване на инсектицидите.

Дезинсекция и дезакаризация унищожаване на летящи /мухи, комари, молци, оси/ и пълзящи /хлебарки, мравки, бълхи, дървеници, дрешни въшки, кърлежи и др./ насекоми и профилактика

За хлебарките е характерно, че природата се е погрижила много добре за бъдещото им поколение. Капсулата, в която е защититила наследниците им е изключително устойчива и не подлежи на унищожение с препарати. Дори и да се справите с възрастните в момента, то след някоя друга седмица ще установите, че съвсем не сте изгонили неканените си гости. Ако преди месец сте видяли да пропълзява една, то сега може да е дошло времето да се разхождат примерно няколко десетки подрастващи екземпляра. Тях трудно ще забележите докато не добият по-съществени размери. Дотогава вече не знаете с колко си имате работа, а и къде точно да ги откриете накуп.

За мравките нещата стоят също доста сериозно. Те се откриват още по трудно от хлебарките. Убежищата им обикновено са в недостъпни пукнатини. Директен достъп до тях не може да се осъществи. Тогава се  прибягва до методи, чрез които мравките сами да пренасят от заложения препарат в мравуняка. Мрамките взаимно да се унищожават, правят се и инсектицидни бариери (обработка с препарат).  Чрез тях те  се държат настрана. Мравките са склонни да заобикалят всяко нещо, което им се стори съмнително. Те променят пътеките си, търсят нови проходи. Ако се познава добре биологията им, начина им на хранене и разпространение борбата с тях става напълно възможна.

Къде е нужно провеждането на професионална дезинескция и дезакаризация ?

 • В дома Ви – апартамента, къщата, двора, някои насекоми се разпространяват самостоятелно /хлебарки, мравки, дървеници/, други се пренасят чрез домашните Ви любимци или животните /кърлежи, бълхи/, които отглеждате в домашната си ферма. Освен че предизвикват дискомфорт, те създават рискова обстановка. Разпространители са на много инфекциозни, а в редица случаи и на алергична основа, заболявания.
 • На работното Ви място – съществува нормативна уредба, която задължава редица търговци и производители да извършват професионална дезинсекция на обектите си с цел да се предотврати разпространението на болести, които пренасят насекомите. РЗИ /РЕГИОНАЛНА ЗДРАВНА ИНСПЕКЦИЯ/ (ХЕИ) следи за стриктното изпълнение на изискванията и ефективността на провежданата дезинсекция.
  Добре е да се знае, че и местата, за които няма задължителни предписания също създават не по-малка опасност.  Можете без никакъв проблем да пренесете инсектите у дома си.
 • Открити площи – детските площадки, парковете, поляните, на които отиваме, за да играят нашите деца, на разходка или просто на пикник.

Какво още трябва да знаете за процеса на дезинескция и дезакаризация ?

Технологията на обработката зависи от диагностиката на обекта. Като правило включва последователното използване на няколко препарата в зависимост от местата на заселеност. Съществуват инсектициди с различно приложение. Някои се използват за изчистване в периода на провеждане на самата обработка, други притежават малко по-дълготраен ефект. Трети са с по-продължително действие, но и по-скъпи, което налага по-внимателното им използване. Например обработката на ел. табла, контакти, компютри, телевизори и др. не може да се извършва с течни препарати. Пудрите не трябва да се използват в ресторантски кухни, хранителни производства, офиси или частни домове. Причината затова е, че са много леки. При най-малкото раздвижване на въздуха се разнасят и вдишват или попадат в приготвяната храна и т. н.

За хора с различни алергии, има ефективни решения от типа на инсектицидните кремове и гелове. Те дават изключително добри резултати, но е важно (както и останалите препарати) как, колко и къде да се поставят.

За ефективността на провежданата дезинсекция най-важното е след изчистване на обекта да се провеждат периодични поддържащи (профилактични) обработки. Никога няма гаранция, че хлебарките или мравките няма отново да се заселят. Те се пренасят с доставена стока в магазините и ресторантите, с пренесен багаж. Може да преминат по канализации, през улиците и тротоарите между съседни блокове. През топлите месеци може да ги видите по фасадата на блока между комшиите.   Тези “гадинки”, минават през всякакви отвори, за да търсят нови територии и храна и т.н.

Поискайте оферта или ни позвънете на 0888 61 47 46!

  Please prove you are human by selecting the car.

  Обадете ни се!

  Използваме бисквитки, за да ви гарантираме най-доброто възможно преживяване на сайта ни.

  Настройки за поверителност

  Когато посещавате даден сайт, той може да запазва информация във Вашия браузър, най-често под формата на бисквитки. Тук можете да управлявате кои услуги имат право да събират информация за Вас на този сайт.

  Деактивирай всички услуги
  Активирай всички услуги